KONTAKT

TECHNOLOGIE

Pivo vaříme tam, kde se vařilo už za Thunů. V rekonstruovaných prostorách původní sladovny. Chodíme po stejné dlážděné podlaze a pod stejnými klenutými stropy, pod kterými se procházeli tehdejší sládci. Masivní zdi našeho ležáckého sklepa jsou vytesány z místního pískovce, co i po těch staletích voní vlhkem lesa.

Celoročně vaříme typické, spodně kvašené ležáky. K tomu pro každou sezónu ten pravý speciál a samozřejmě i celosvětově oblíbená, svrchně kvašená piva.
Objem naší základní, dvou-nádobové varny je tisíc litrů. Stojí hned za barem Pivovarské restaurace, pěkně všem na očích. Týdně v ní uvaříme nějaké 2 - 3 várky, což pro zdatnou posádku zdejších šífáků nestačí pomalu ani na plavbu z Děčína do Hamburku... Tudíž se my, sládci z Pivovaru Kapitán, musíme pěkně ohánět. Roční výstav Pivovaru Kapitán je asi 1600 hl. V ležáckém sklepě dnes hospodaříme s celkem 6 dvoutisícilitrovými a 4 tisícilitrovými ležáckými tanky.
DEJ BŮH ŠTĚSTÍ!